keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Keväthuuto!

" Ja tässä Ronja nyt oli, hän oli syöksynyt päätäpahkaa kevääseen. Kaikkialla hänen ympärillään oli niin ihanaa, se täytti hänet kokonaan ja hän huusi kuin lintu korkeasti ja kimeästi, kunnes hänen täytyi selittää Birkille.
- Minun oli huudettava keväthuuto, muuten halkean. Kuuntele! Kuulet kai kevään!
He olivat hetken hiljaa ja kuuntelivat miten heidän metsässään vihersi ja suhisi ja mörisi ja lauloi ja lorisi. Kevään villi, raikas laulu kaikui kaikkialla, kaikissa puissa ja kaikissa vesissä ja kaikissa vehreissä pensaikoissa.
- Minä oikein tunnen, miten talvi valuu yltäni, Ronja sanoi. - Pian olen niin kevyt, että voin lentää."
                                 - Astrid Lindgren, Ronja Ryövärintytär-

Olemme lukeneet Ronjaa ja huumaantuneet Ronjan ja Birkin villistä ja vapaasta ryövärinelämästä. 5- vuotiaan vapaa, villi sielu on yhtä hurmioitunut kuin minunkin. Yhteinen ehdoton lempiteoksemme on löytynyt!
Tänään olemme flunssaisina kotona ja Ronjan lukemisen lisäksi olemme hurmaantuneet kevätauringosta. Takapihallamme oli jo 17 lämpöastetta ja tämän vuoden ensimmäiset  pyykit pääsivät narulle kuivumaan.
Auringonpaiste inspiroi myös kevätsiivoukseen. Eilen siivoilin kaappeja ja tänään laittelin loppuja taljoja ja muita talvisia tekstiilejä komeroon.


Jeromesta löysin viimeviikolla tuon liitutaulutähden. Sen ei pitänyt ensin ollenkaan jäädä meille, mutta tuohon keittiöön sen nyt ripustin ja siihen se taitaa jäädä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti