torstai 6. tammikuuta 2011

Kuka on nähnyt tuulen?2

Joulua juhlimme mökillä. Aatonaatton iltana sinne ajaessamme pääsimme joulutunnelmaan heti matkalla kun naapuri oli asettanut kauniit valot tien reunaan ja tie näytti pimeässä kauniilta. Jouluaatto aamuna saimme kotiin jouluvieraiksi Helmin kummi- tädin ja Raijan.
Kummi- täti ja Raija toivat Helmille uskomattoman hienon Hello Kitty piparkakkutalon.
Vieraiden lähdettyä meidän piti lähteä joulurauhan julistukseen jokavuotiseen tapaan, mutta kun olin pukenut tytön niin lämpimästi kuin valtavan kylmä pakkassää olisi vaatinut ei hän pystynyt melkein edes liikkumaan, joten päätimme jäädä pakkasta pakoon kotiin ja katsella joulurauhan julistuksen telkkarista. Joimme siis glögiä, lauloimme Maamme laulun ja kuuntelimme Tuomiokirkon kellojen kumahdukset. Eihän se ollut sama, mutta ainakin olimme lämpimässä.

Mökillä nautimme pakkasesta huolimatta ilmasta. Saunoimme rantasaunassa, kierimme lumihangessa ja seuraavana päivänä laskimme mäkeä. Heikki ja Olli innostuivat rakentamaan mäkeen hyppyrin ja Helmin uusi Stiga liukui kuin unelma.
saunaan


ekan lahjan oli jo tonttu tuonut mökille

joulupöytä

mökin pikkuinen joulukuusi

Stigalla laskija

itse mäki- insinööri

 
glögiä mäenlaskun jälkeen
Joulupukki tuli Heikin siskon luo muutaman kilometrin päähän mökistä. Lapset lauloivat pukille Joulupuu on rakennettu ja joulupukki, joulupukki. Jälkimmäisen sanat olivat hiukan hakusessa aikuisiltakin.
Joulun jälkeen olin kolme päivää lomalla ja kävimme laivalla Marin ja Viivin kanssa. Reissu oli tytöille varmasti ikimuistoinen ja hauskaa oli meillä aikuisillakin.

Lomapäivieni aikana ehdimme myös käydä luistelemassa ja muun ajan Helmi leikki kotona prinsessaa joulupukin tuomissa hienoissa hepenissä. Isona Helmistä tulee kuulemma prinsessa.

Uuden vuoden aatoksi saimme kutsun naapuriin uuden vuoden valvojaisiin. Emme jaksaneet valvoa puoleen yöhön, mutta tinaa valoimme ja muutaman raketinkin ammuimme, tosin sädetikut olivat kuitenkin ehkä kaikkein parhaita.


Uuden vuoden päivänä lähdimme Ikaalisiin. Tarkoituksemme oli käydä Titi- Nalle talossa moikkaamassa nalleja ja polskia kylpylässä. Ikaalinen oli meille todella positiivinen yllätys ja suunnitelmiemme lisäksi nautimme myös ulkoilusta jäällä ja huimista vauhdeista napakelkassa.
kauppaleikkiä nalletalossa


napakelkkakyytiäTälläinen oli vuotemme 2010. Nyt odotamme jännityksellä mitä vuosi 2011 meille tuo. On mukavaa kun uusi vuosi odottaa edessä ja yhtään emme vielä tiedä mitä seuraavan tienmutkan takaa paljastuukaan.

2 kommenttia:

  1. Oi ihana vuosi teidänkin perheellä on takana! Ihailen niin, kuinka teillä juhlistetaan kaikkia mahdollisia vuodenkierron juhlia. :) Meillä jäi esim halloweenit täysin huomiotta. Mutta ehkä ensi marraskuussa sitten! Tästä sait nyt ainakin aktiivisen lukijan. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Saana. Luetaan siis innokkaasti ristiin toisiamme ;)
    Meillä on niin yhteinen tuo Montgomeryn maailma, että aina ihan samat ajatukset pyörivät mielessäni kuin sinä olet jo kirjoittanut :D Täytyykin kaivaa taas Sininen Linna esille.
    Hyvää viikonloppua teille!

    VastaaPoista